När du vill bidra med goda exempel

Här hittar du mallar som hjälper dig när du vill lämna in olika berättelser i artikel- eller notisform. Kanske har ni världens bästa prao-upplägg i er kommun, på ditt företag som du ser skulle kunna inspirera andra med? Sitt inte och håll på dem, utan skicka dem till info@praoiskane.se!

Längre ned på sidan hittar du stödmallar till dina berättelser som du skickar in.Att tänka på när det gäller elevberättelser: Deltagandet måste godkännas av vårdnadshavare. Vi har tagit fram ett förslag till samtyckesavtal (se pdf nedan). Godkännandet avser användande av foto och text på hemsidan praoiskane.se och på projektets sociala medier.

Dela din berättelse Vi publicerar löpande berättelser på hemsidan. Kanske delar vi också några av berättelserna på vår LinkedIn-sida ”Prao i Skåne”.

(Texterna kan komma att redigeras men inte förändras innehållsmässigt. Prao i Skåne har rätten att avgöra vilka berättelser som publiceras.)

Prao i Skåne riktar sig till dem som anordnar prao i Skåne. Prao i Skåne vill sprida goda exempel på hur kommunerna jobbar med praon. Vi vill därför veta hur just ni jobbar i er kommun.

Det bästa sättet att få andra arbetsgivare att ta emot prao är att bli insprirerade av andra. Vi vill veta hur man som arbetsgivare löser problem som uppkommer, hur man hittar uppgifter till praoeleverna och varför och hur man tar emot en praoelev på din arbetsplats.

Prao i Skåne vill gärna belysa hur viktig praon är för många elever. Vi vill därför veta hur just du som elev uppfattade din prao. Praoberättelserna publiceras här på vår hemsida med foto och namn, kanske delar vi några av berättelserna på vår LinkedIn-sida ”Prao i Skåne” också. 

Har du istället metoder, material och modeller som kan användas vid prao som du vill dela med av?Ja, jag vill dela praomaterial och modeller.

 

Stödmallar för inlämning av berättelser, texter om prao

Mall och instruktion för inlämning av kommunberättelser (94.54 KB)
Ladda ner
Mall och instruktion för inlämning av elevberättelse och samtyckesblankett (989.95 KB)
Ladda ner
Mall och instruktion inlämning av kort praoexempel notis (117.07 KB)
Ladda ner
Tillbaka till  Handledarguiden