Ta del av våra gamla nyhetsbrev

Prao i Skåne skickade ut nyhetsbrev under perioden juni 2020 - december 2022. Du kan ta del av dessa nyhetsbrev i PDF-form nedan. 

För regelbundna uppdateringar från oss hänvisar numera till vår LinkedIn-sida där du kommer att kunna läsa om Prao i Skånes fortsatta arbete, omvärldsbevakning kopplat till prao och mycket mera. 

December 2022

Ett sista nyhetsbrev från Prao i Skåne, och en julhälsning!

Ladda ner nyhetsbrevet här

November 2022

En höstig uppdatering från Prao i Skåne med blandade nyheter och om avslutet på projektet. 

Ladda ner nyhetsbrevet här

Juli 2022

En sommarhälsning från Prao i Skåne med info om höstens events och utlysning av medel.

Ladda ner nyhetsbrevet här

April 2022

Vi pratar Prao i Skåne 2022, prao inom Region Skånes verksamheter och mycket mer!

Ladda ner nyhetsbrevet här

December 2021

Vi vill önska er alla en god jul och gott nytt nyår; fyllt av gemenskap, glädje och värme. Låt 2022 bli det bästa praoåret någonsin!

Ladda ner nyhetsbrevet här

November 2021

Nu går projektet in i slutspurten. I detta nyhetsbrev länkas det till det senast framtagna material och verktyg. Trevlig läsning!

Ladda ner nyhetsbrevet här

Oktober 2021

Härliga oktober månad är här vilket betyder att vår Kick Forward börjar närma sig med stormsteg och vår digitala träff för HR-personal är alldeles runt hörnet! Här får du ett laddat nyhetsbrev med mer information om dessa aktiviteter och andra inspirerande resurser. 

Ladda ner nyhetsbrevet här

Augusti 2021

Efter en härlig sommar tar vi nu nya tag och ser fram emot en höst med flera intressanta och spännande inslag på agendan! Augustis nyhetsbrev är fullspäckat med information om höstens aktiviteter och inspirerande resurser. 

Ladda ner nyhetsbrevet här

Maj 2021

Resultatet av en undersökning av Skånes elevers upplevelser av prao genomförd ht20 presenteras. PRIS arbete med branschmodeller underlättar för arbetsgivare, nu finns PraoPodden och Måltidsservice i Lund ser möjligheter med prao.

Ladda ner nyhetsbrevet här

April 2021

I aprils nyhetsbrev har delprojektledare Pia Zachrisson skrivit en insiktsfull krönika, vi delar med oss av resultatet från en utvärdering halvvägs i projektet, projektets arbetsmiljöingenjörer berättar om hur de kan hjälpa arbetsgivare ta emot prao och mycket mer.

Ladda ner nyhetsbrevet här

Februari 2021

Tema: Jämställd prao. I detta brev bjuds det bland annat på information om könsfördelning av yrken nationellt, en intressant krönika från delprojektledare Annhild Månsson och ett exempel på hur Ystad kommun integrerat jämställdhet praon.

Ladda ner nyhetsbrevet här

December 2020

Sammanfattning och länk till inspelning av konferensen Verktyg för prao. Statistik om jämställdhet på arbetsmarknaden från Länsstyrelsen och artikel om hur Bromölla kommun arbetat med alternativ prao. 

Ladda ner nyhetsbrevet här

November 2020

Tips om alternativa sätt att arbeta med prao när ordinarie inte genomförs pga. Coronapandemin. Citat från utvärdering av prao bland Skånes elever under ht-20. Sammanställning av resultat från checklista av praoarbetet i Skåne.

Ladda ner nyhetsbrevet här

September 2020

Projektet har haft kick-off! I Helsingborgs stad testades en ny idé för att engagera fler arbetsgivare i prao, PRIS har fått en ny medarbetare och flera spännande saker är på gång! Allt detta kan du läsa om i septembers nyhetsbrev.

Ladda ner nyhetsbrevet här

Juni 2020

Projektets fokusområden och styrgrupp presenteras! 

Ladda ner nyhetsbrevet här

 

Tillbaka till  Handledarguiden