Före praon

En välplanerad och genomtänkt prao gör det möjligt för en elev och en arbetsplats att få en så bra upplevelse som möjligt.

Det finns mycket som man kan göra för att förbereda en elev och en arbetsplats på prao. Det viktigaste är att både elev och handledare är engagerade och nyfikna på vad veckan kan ge. Genom att arbeta för ökad kunskap inför praon höjs intresset och kunskapen, vilket ger förutsättningar för mer medvetna val och roligare praoveckor! 

På denna sida finner du utbildningsmodul 1 som förbereder eleverna inför prao samt ett arbetsblad med diskussionsfrågor som du kan ladda ner längst ner på sidan. Materialet riktar sig till elever som snart ska ut på prao eller ska ha alternativ prao på skolan. I filmen ges en introduktion till varför prao är ett viktigt inslag i skolarbetet. Dessutom berättar både före detta praoelever och arbetsgivare om sina upplevelser av prao.

För att göra innehållet så tillgängligt som möjligt så finns filmen även textad på svenska och engelska. Klicka på följande länkar:
Utbildningsmodul 1 - textad svenska
- Utbildningsmodul 1 - textad engelska

Du hittar utbildningsmodul 2 - efter prao längst ner på denna sida! 

Utbildningsmodul 1 - före prao

Nedladdningsbara filer

Arbetsblad för modul 1 (336.83 KB)
Ladda ner
Tillbaka till  Handledarguiden